Το παλάτι Belvedere

2017-12-05

Βρίσκεται στο νότιο-ανατολικό άκρο του κέντρου της πόλης και αποτελεί ένα εμβληματικό σημείο για την ιστορία της χώρας καθώς μεταξύ αλλων στο Μπελβεντέρε υπογράφτηκε η συνθήκη ανεξαρτησίας της μοντέρνας Αυστρίας μετά το πέρας του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.
Αποτελείται από δύο μπαρόκ κτίρια τα οποία συνδέονται με έναν πανέμορφο κήπο που περικυκλώνει τα ιστορικά κτίρια, τον Πορτοκαλεώνα και τους Στάβλους. Η ιστορία του ξεκινάει το 1697 όταν ο Πρίγκηπας Ευγένιος αγόρασε την έκταση για να χτίσει(χτίστηκε από τον Γιόχαν Λούκας φον Χίλντεμπραντ) μια καλοκαιρινή εξοχική κατοικία.

Ο Ευγένιος είχε αποκτήσει πολλά χρήματα με την συμμετοχή του στην πετυχημένη υπεράσπιση της Βιέννης από τους Οθωμανούς. Το 'Ανω Μπελβεντέρε φιλοξενεί σήμερα τις συλλογές της αυστριακής πινακοθήκης. Έργα του Gustav Klimt όπως το Φιλί και η Judith, αλλά και αριστουργήματα των Schiele, Kokoschka, αλλά και Γάλλων ιμπρεσιονιστών και του ρεύματος Biedermeier, όπως Βαν Γκόγκ, Βαλντμίλλερ κα.Στο κάτω ανάκτρο βρίσκεται το μουσείο Τέχνης Μπαρόκ. Εδώ είναι συγκεντρωμένα έργα τέχνης των ζωγράφων και γλυπτών που διαμόρφωσαν την πόλη κατά τη διάρκεια της Χρυσής εποχής της Βιέννης (από το 1683 έως το 1780). Το κτίριο της Ορανζερί, που αρχικά χρησίμευε για να προστατεύει τα ευαίσθητα φυτά από το χειμώνα, σήμερα στεγάζει το μουσείο Μεσαιωνικής Τέχνης. Αν είστε λάτρεις των έργων τέχνης μην παραλείψετε να το επισκεφθείτε. Αν όχι, πηγαίνετε να το δείτε εξωτερικά, να περπατήσετε στους μοναδικούς του κήπους με τα αγάλματα. Στους κήπους μπαίνετε δωρεάν.

Διαβάστε ακόμα top10SIF Αυστρία
Περισσότερες πληροφορίες στην ταξιδιωτική μου ιστορία "Φωτο-ιστορια Βιεννη-Σαλτσμπουργκ-Μοναχο!!!"
© 2017 Το ταξιδιωτικό blog travelSIF Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!