Serra de sintra

2017-12-03

Είναι από τις πιο κοντινές επαρχίες στη Λισαβόνα .Το αξιοθέατο με το μεγαλύτερο υψόμετρο είναι το Palacio da Pena. Βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στο δάσος Parque da Pena. Το δάσος είναι πανέμορφο, γεμάτο με τοπικά και εξωτικά δέντρα. Έγινε κατόπιν παραγγελίας του Φερδινάνδου του Β' το 1869 για να συναντά την ερωμένη του.Καθώς περπατά κανείς, βλέπει να ξεπροβάλει το Palacio da Pena, θερινό ανάκτορο των Πορτογάλων βασιλιάδων. Το κάστρο είναι βγαλμένο από τα παραμύθια.Όμορφα ζωηρά χρώματα με περίεργους σχηματισμους.Το εσωτερικό είναι εξίσου κουκλίστικο και καλοδιατηρημένο. Χρειάζεται κανείς γύρω στη μιάμιση ώρα για το γυρίσει και να βγάλει τις απαραίτητες φωτογραφίες. Για τον ευρύτερο χώρο υπάρχει κοινό εισιτήριο, προτιμήστε το αν θέλετε να δείτε όλα τα αξιοθέατα.

Περίπου 10′ με τα πόδια κατάβαση και βρισκόμαστε στο Castelo dos Mouros, το κάστρο που έχτισαν οι Μαυριτανοί όταν κυριαρχούσαν στην περιοχή. Το κάστρο κατακτήθηκε αργότερα από χριστιανούς οι οποίοι συνέχισαν να το χρησιμοποιούν. Οι προμαχώνες του κάστρου ακολουθούν την πλαγιά της Σέρα και από μακριά φαίνονται σαν φυσική οχύρωση. Φυσικά από τους ακραίους προμαχώνες η θέα είναι ασυναγώνιστη. Ανάμεσα στα χαλάσματα και στα τείχη βρίσκει κανείς κρήνες και δεξαμενές που χρησίμευαν στην ύδρευση αλλά και ένα παλιό παρεκκλήσι.
Ακολουθώντας το μονοπάτι από την εκκλησία Σάντα Μαρία μπαίνετε μες στο δάσος και απο εκει ,υπάρχουν σχετικές πινακίδες παντού, 25′ λεπτά περίπου κατάβαση μέχρι την παλιά πόλη της Σίντρα. Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να πάρει το λεωφορείο που κάνει κυκλική διαδρομή. Το μονοπάτι πάντως είναι βατό.

Η παλιά πόλη της Σίντρα παρουσιάζει ενδιαφέρον. Έχει ορισμένα όμορφα κτίσματα όπως το Δημαρχείο, το ταχυδρομείο και το Μουσείο της Περιφέρειας. Οι περισσότεροι επισκέπτονται το Παλάσιου Νασιονάλ ντε Σίντρα που βρίσκεται στην καρδιά της Σίντρα Βίλα (παλιά πόλη). Η είσοδος είναι 5 ευρώ. Το κτήριο ξεχωρίζει από μακριά λόγω των 2 κωνικών λευκών καμινάδων. Μέσα βλέπει κανείς δωμάτια, την τραπεζαρία, κάποιες ταπετσαρίες, την κουζίνα και άλλα. .
Η πόλη της Σίντρα έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Είναι σχετικά μικρή, γραφική, ενώ ειδικά τα σαββατοκύριακα έχει αρκετό κόσμο. Περπατήστε στα στενά. Παρόλο που το μέρος είναι τουριστικό, οι τιμές στα εστιατόρια που φάγαμε ήταν φυσιολογικές. Προτιμήστε - τι άλλο; - βακαλάο που στην Πορτογαλία μαγειρεύεται σε πολλές παραλλαγές. Το μόνο οξύμωρο ότι ο βακαλάος είναι συνήθως παστός. Εναλλακτικά, υπάρχουν άλλα φρέσκα ψάρια αλλά και κρεατικά. Τα γλυκά τους είναι επίσης πολύ φθηνά, απολαύστε τα με κάποιον καφέ πέριξ της Praca da Republica. Για να επιστρέψετε στον σταθμό των τρένο, πάρτε το λεωφορείο (2 ευρώ η απλή διαδρομή ή 4,5 αν έχετε πάρει εξαρχής την σχετική κάρτα). Εναλλακτικά, περπατήστε.

Η πόλη της Σίντρα (Sintra) απέχει περίπου 45′ με το τρένο από τη Λισαβόνα, ενώ τα δρομολόγια είναι σχετικά συχνά.

Προσοχή μόνο στην επιστροφή γιατί σταματούν κάποια ώρα. Καλό θα είναι σε περιόδους αυξημένης τουριστικής κίνησης να κλείσετε εισιτήρια εγκαίρως, ακόμη και από τα αυτόματα μηχανήματα. Το κόστος είναι περίπου 10 ευρώ μετ'επιστροφής.

Το τρένο αφήνει τον επισκέπτη στον σταθμό των τρένων Sintra Estacao. Το κέντρο της πόλης δεν είναι μακριά με τα πόδια, περίπου 15′-20′. 

Εναλλακτικά μπορεί κανείς να πάρει το λεωφορείο 434 που κάνει την διαδρομή στα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής Sintra Villa, Castelo dos Mouros, Palacio da Pena.

Μπορείτε να πάρετε εισιτήριο για κυκλική διαδρομή που κοστίζει 4,5 ευρώ και να ξεκινήσετε από το ψηλότερο μέρος που είναι το Palacio da Pena.

Το Castelo do Mouros είναι περίπου 10′ με τα πόδια από εκεί κατεβαίνοντας, ενώ άλλα 25′ με τα πόδια είναι το κέντρο της παλιάς πόλης της Sintra.

Ορισμένοι κάνουν και την αντίθετη διαδρομή με τα πόδια, προσοχή όμως γιατί οι ανηφόρες είναι έντονες.

Διαβάστε ακόμα top10SIF Λισαβόνα
Περισσότερες πληροφορίες στην ταξιδιωτική μου ιστορία "Λισαβόνα γραφική Σίντρα μαγική!!!!"
© 2017 Το ταξιδιωτικό blog travelSIF Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!