ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

2017-12-05

Βιέννη

Μ.Μ.Μ.

Η Βιέννη διαθέτει ένα πολύ οργανωμένο δίκτυο μεταφορών που περιλαμβάνει τρένο, τραμ, λεωφορεία και μετρό, το οποίο είναι το δεύτερο μετρό με τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν επιβατική κίνηση στον κόσμο και σας μεταφέρει σχεδόν οπουδήποτε στην πόλη σε ελάχιστο χρόνο. Σε κάθε σταθμό κάθε μεταφορικού μέσου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες δρομολογίων και εκδοτήρια εισιτηρίων. Πληροφορίες σχετικά με τα μέσα μεταφοράς, τα δρομολόγια και τις τιμές των εισιτηρίων.
Η Wiener Linien λειτουργεί πέντε υπόγειες γραμμές, 29 γραμμές τραμ και 127 γραμμές λεωφορείων, εκ τις οποίες 24 είναι νυχτερινές γραμμές (00:30 π.μ.-05:00πμ) . Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες ο υπόγειος σιδηρόδρομος παραμένει στην υπηρεσία των επιβατών του όλη τη νύχτα. Ο στόλος των οχημάτων Wiener Linien αποτελείται σήμερα από πάνω από 500 βαγόνια του τραμ και περισσότερα από 450 λεωφορεία.

Εισιτήρια

Το single ticket ισχύει για ταξίδια έναν τρόπο σε μια διαδρομή . Μπορείτε να αλλάξετε σε διαφορετικές γραμμές, κατά τη διάρκεια, αλλά δεν μπορεί να διακόψει το ταξίδι σας. Single tickets μπορούν να αγοραστούν στην τιμή των 2,20 ευρώ.

Τα εισιτήρια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς . Είναι διαθέσιμα σε μηχανήματα εισιτηρίων στους υπόγειους σταθμούς, στα σημεία προπώλησης ,ακόμα και σε καπνοπωλία . Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα εισιτήριο στο λεωφορείο ή το τραμ περίπου 2,30 ευρώ ανά εισιτήριο (με προσαυξηση) ,αλλα και online

Τέλος υπάρχουν κάρτες απεριορίστων διαδρομών (Vienna card) για 24 ώρες (7,60 ευρω) ,48 ώρες (13,30 ευρώ) και 72 ώρες (16,50 ευρώ), ή ως εβδομαδιαία (16,20).
Εκτός από εισιτήρια απλής διαδρομής υπάρχουν περάσματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Περάσματα είναι διαθέσιμη , μηνιαία ή ετήσια περάσματα.

Ποδήλατο

Η υπηρεσία Citybike είναι ένα σύστημα ενοικίασης δημόσιων ποδηλάτων που επιτρέπει σε όλους να μετακινούνται με ποδήλατο στη Βιέννη σε μηδενικό ή πολύ χαμηλό κόστος. 1.500 ποδήλατα είναι διαθέσιμα σήμερα σε 121 τοποθεσίες (τερματικά) σε όλη την πόλη, και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί. Η υπηρεσία είναι δημοφιλής τόσο για τους ντόπιους ,όσο και για τους τουρίστες. Μπορείτε να βρείτε τα τερματικά Citybike online.

Salzburg

Όλες οι αποστάσεις αξίζει και μπορούν να γίνουν με τα πόδια.Αν όμως θέλετε να επισκεφτείτε αρκετά αξιοθέατα της πόλης, σε καλύτερη τιμή,μπόρείτε να αγοράσετε την Salzburg Card. Η οποία παρέχει δωρεάν είσοδο σε μουσεία της πόλης, δωρεάν χρήση του τελεφερίκ, δρομολόγια με τα πλοιάρια και την δημόσια συγκοινωνία. Οι κάτοχοι της κάρτας μπορούν επίσης να επωφεληθούν από μια σειρά εκπτώσεων σε συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και εκδρομές σε διάφορους προορισμούς στην περιοχή του Σάλτσμπουργκ.
Διαβάστε ακόμα top10SIF Αυστρία
Περισσότερες πληροφορίες στην ταξιδιωτική μου ιστορία "Φωτο-ιστορια Βιεννη-Σαλτσμπουργκ-Μοναχο!!!"
© 2017 Το ταξιδιωτικό blog travelSIF Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!