ΑΕΡΟΔΡΌΜΙΟ

2017-12-05

Vienna International

Το αεροδρόμιο της Βιέννης βρίσκεται 18 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης και είναι το μεγαλύτερο και με περισσότερη κίνηση αεροδρόμιο στην Αυστρία. Είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να μπορεί να δεχτεί μεγάλα αεροσκάφη,όπως Boeing, και το 2010 μετακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου σχεδόν 20 εκατομμύρια επιβάτες. Αυτή τη στιγμή το αεροδρόμιο έχει 3 τερματικούς σταθμούς (terminals), τους βασικούς, 1 και 2, καθώς και ένα ξεχωριστό terminal για VIP. Εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού των επιβατών, μέχρι το 2015 το αεροδρόμιο θα έχει ένα καινούριο terminal, ένα τρίτο διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης ενώ έχει ήδη κατασκευαστεί νέος πύργος ελέγχου, ύψους 109 μέτρων.

Απο & πρός:

Οδήγηση

Ο πιο γρήγορος δρόμος για τη μετάβασή σας από το κέντρο της πόλης στο αεροδρόμιο είναι μέσω του αυτοκινητοδρόμου E58, ο οποίος οδηγεί εκτός πόλης με κατεύθυνση νοτιοανατολικά. Αυτός ο δρόμος οδηγεί απευθείας στο αεροδρόμιο. Βγείτε στην έξοδο 13 και ακολουθήστε τον δρόμο έως το συγκρότημα του αεροδρομίου.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα online ή στο αεροδρόμιο από τις παρακάτω εταιρείες και στη συνέχεια να τα παραλάβετε στο αεροδρόμιο: Avis, Buchbinder, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz, Megadrive, Sixt και Thrifty.

Λεωφορείο

Το λεωφορείο 1185 της Vienna Airport Lines κάνει το δρομολόγιο:

Aεροδρόμιο - κέντρο της Βιέννης (διάρκεια διαδρομής: 22 λεπτά, τιμή εισιτηρίου περίπου 8 €) 

Προς και από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς Westbahnhof (διάρκεια διαδρομής: 45 λεπτά, τιμή εισιτηρίου περίπου 8 €) και Meidling Bahnhof (διάρκεια διαδρομής: 30 λεπτά).

Ακόμα εξυπηρετεί και άλλους προορισμούς στην πόλη, μεταξύ των οποίων το Stadion Center

Τα λεωφορεία αναχωρούν έξω από την κεντρική αίθουσα αφίξεων. Η εταιρεία FlixBus εκτελεί και αυτή δρομολόγια λεωφορείων μεταξύ του Αεροδρομίου της Βιέννης και του κέντρου της πόλης (διάρκεια διαδρομής: 20 λεπτά, τιμή εισιτηρίου περίπου 5 €).

Αλλα και η λεωφορειακή γραμμή για το κέντρο της Βιέννης ,που λέγεται Wien Morzinplatz/Schwedenplatz, εκτελεί δρομολόγια και η διάρκεια της διαδρομής είναι μόλις 20 λεπτά.

Ταξί

Τα ταξί για την πόλη αναχωρούν έξω από την κεντρική αίθουσα αφίξεων. Υπάρχουν διάφορες εταιρείες ταξί, μεταξύ των οποίων οι Airport Driver και Vienna Airport Cabs . Το κόμιστρο για το κέντρο της πόλης ξεκινά περίπου στα 25 € (αλλά το μέσο κόμιστρο είναι περίπου 33 €) και η διάρκεια της διαδρομής είναι συνήθως περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με την κίνηση. Για να συγκρίνετε τιμές, επισκεφθείτε τον ιστότοπο των ταξί του αεροδρομίου .

Σιδηρόδρομος

City Airport Train καταλήγει στο City Air Terminal στον σταθμό Wien Mitte στο κέντρο της Βιέννης (διάρκεια διαδρομής: 16 λεπτά, τιμή εισιτηρίου περίπου 12 €).


Γραμμή express train S7 του S-Bahn, είναι σαφώς φθηνότερη αλλα πιο αργή και κινείται μεταξύ του αεροδρόμιο και του Floridsdorf.Η διαδρομή διαρκεί 37 λεπτά ,διότι το τρένο εκτελεί μια σειρά από στάσεις,καθημερινά απο Vienna Airport - Vienna Floridsdorf απο τις 5:18πμ έως τις 00:18 πμ. και απο Vienna Floridsdorf - Vienna Airport απο τις 4:36πμ εώς 11:36 μμ.


Εισιτήρια για το express train S7

Επιδή το αεροδρόμιο βρίσκεται έξω από τη ζώνη της Βιέννης της πόλης, θα χρειαστείτε δύο μονά εισιτήρια: μία για τη ζώνη μέχρι τα όρια της πόλης της Βιέννης (τιμή πείπου € 1,70) και ένα εισιτήριο για τη ζώνη εντός της πόλης τιμή περίπου € 2.20. Όσοι έχουν Vienna-Card χρειάζεται μόνο ένα μονό εισιτήριο για την εξωτερική ζώνη της Βιέννης. Τα παιδιά μέχρι έξι ετών ταξιδεύουν δωρεάν

Σημείωση: το μονό εισιτήριο μπορείτε να το αγοράσετε μόνο σε μηχανήματα εισιτηρίων!

Διαβάστε ακόμα top10SIF Αυστρία
Περισσότερες πληροφορίες στην ταξιδιωτική μου ιστορία "Φωτο-ιστορια Βιεννη-Σαλτσμπουργκ-Μοναχο!!!"
© 2017 Το ταξιδιωτικό blog travelSIF Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!