ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

2017-12-03

Το αεροδρόμιο της Λισαβόνας, επίσης, γνωστό και ως αεροδρόμιο Portela της Λισαβόνας, είναι η κύρια διεθνής "πύλη" προς την Πορτογαλία.Βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας της Λισαβόνας. Αυτή η στρατηγική τοποθεσία του το καθιστά εύκολο στην πρόσβαση του. Όντας ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια στη Νότια Ευρώπη, το αεροδρόμιο της Λισαβόνας έχει δύο κύριους διαδρόμους και συνεχίζει να επεκτείνεται.Οι τερματικοί αεροσταθμοί συνδέονται μεταξύ τους και είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτούς με τα πόδια στο εσωτερικό του κτιρίου.

Ο Τερματικός Αεροσταθμός 1 προορίζεται για αφίξεις και αναχωρήσεις εξωτερικού και εσωτερικού, ενώ ο Τερματικούς Αεροσταθμός 2 προορίζεται αποκλειστικά για αναχωρήσεις εσωτερικού. Το αεροδρόμιο εξυπηρετεί πάνω από 13 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο. Η στρατηγική θέση του αεροδρομίου της Λισαβόνας δίνει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα αεροδρόμια, όχι μόνο στην Πορτογαλία, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα.Για να φτάσει κανείς στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας από το κέντρο της πόλης(και αντίστροφα) έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει μετρό, λεωφορείο και ταξι.

Απο & πρός:

Μετρό

Ο νέος σταθμός Aeroporto Station βρίσκεται στον Τερματικό Αεροσταθμό 1. Ο σταθμός βρίσκεται στην κόκκινη γραμμή του δικτύου μετρό της Λισαβόνας , με ανταποκρίσεις στους σταθμούς Alamada και Saldhana για προορισμούς που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης(Περνάει επίσης από τον σιδηροδρομικό σταθμό Oriente για ανταπόκριση με άλλα μέρη της Πορτογαλίας) και τελικό σταθμό του Σάο Πάολο .Το εισιτήριο απλής μετάβασης κοστίζει περίπου 1,25 € και η διαδρομή προς το κέντρο της πόλης διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Σιδηρόδρομος

Υπάρχει τακτική σύνδεση μέσω λεωφορείου στον κοντινό σταθμό Estaçao do Oriente, από όπου αναχωρούν τρένα express προς το Αλεντέζο και το Αλγκάρβε στα νότια και το Πόρτο και άλλους προορισμούς στα βόρεια.

Λεωφορείο

Αρκετά λεωφορεία σταματούν ακριβώς έξω από τον τερματικό σταθμό των αφίξεων, και αν δεν μεγάλο όγκο αποσκευών, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο 744 που φτάνει ως το κέντρο της παλιάς πόλης.

Carris εκτελεί τακτικά δρομολόγια προς το κέντρο της πόλης (διάρκεια διαδρομής: 20 λεπτά, τιμή εισιτηρίου περίπου 1,80 €) και προς τον σιδηροδρομικό σταθμό Cais do Sodré, τα οποία αναχωρούν έξω από τον Τερματικό Αεροσταθμό 1.

Aerobus  εκτελεί δρομολόγια μεταξύ του αεροδρομίου και του κέντρου της πόλης και συνδέει το αεροδρόμιο με την κύρια επιχειρηματική ζώνη της Λισαβόνας (Γραμμή 2) και τον σιδηροδρομικό σταθμό Cais do Sodré (Γραμμή 1), απ' όπου οι επιβάτες μπορούν να επιβιβαστούν σε τρένα προς τη δυτική ακτή ή σε φεριμπότ που διασχίζουν τον ποταμό Τάγο. Το εισιτήριο για το Aerobus κοστίζει περίπου 3,50 €, αναχωρεί κάθε 20 ή 30 λεπτά και κάνει στάσεις σε σημαντικά σημεία της πόλης, όπως:

Entrecampos, Campo Pequeno, Avenida da Republica, Saldanha, Picoas, Fontes Pereira Melo, Marquês de Pombal, Avenida da Libertade, Restauradores, Rossio, Praça do Comercio και Cais do Sodré.

Επί του λεωφορείου, υπάρχουν οθόνες που προβάλλουν την ονομασία της κάθε στάσης καθώς το λεωφορείο πλησιάζει σε αυτή.

Ταξί

Είναι διαθέσιμα ταξί με ταξίμετρο όλο το 24ωρο. Η πιάτσα των ταξί βρίσκεται έξω από τις Αφίξεις και τις Αναχωρήσεις στον Τερματικό Αεροσταθμό 1. Η διαδρομή προς το κέντρο της Λισαβόνας διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά και η τιμή του εισιτηρίου ξεκινά από τα 15 € περίπου

Οδήγηση

Από το κέντρο της Λισαβόνας ακολουθήστε τη λεωφόρο Almirante Reis, με κατεύθυνση προς βορρά, η οποία ύστερα γίνεται λεωφόρος Almirante Gago Coutinho και οδηγεί απευθείας στο αεροδρόμιο.

Από τα περίχωρα της πόλης, μπορείτε να ακολουθήσετε τον αυτοκινητόδρομο E1 με κατεύθυνση προς βορρά και να βγείτε στην έξοδο 3 που οδηγεί στο αεροδρόμιο.

Στις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που βρίσκονται στο Αεροδρόμιο Portela της Λισαβόνας περιλαμβάνονται οι Avis, Budget, Europcar και Hertz, καθώς και μια σειρά από τοπικές εταιρείες.

Υπάρχουν γκισέ ενοικίασης αυτοκινήτων στον χώρο αφίξεων του Τερματικού Αεροσταθμού 1.

Διαβάστε ακόμα top10SIF Λισαβόνα
Περισσότερες πληροφορίες στην ταξιδιωτική μου ιστορία "Λισαβόνα γραφική Σίντρα μαγική!!!!"
© 2017 Το ταξιδιωτικό blog travelSIF Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!